Bezorgde ouders op de gemeenteraad

Wenst u de ouders een hart onder de riem te steken, toon dan uw steun door hun petitie te tekenen via deze link
https://petitie.be/petitie/schoolopvang-in-%E2%80%98t-loavertje-moet-blijven

Tijdens de gemeenteraad gisterenavond (30/04/2019) was een delegatie bezorgde ouders aanwezig om hun ongenoegen te uiten over de sluiting van de buitenschoolse opvang ‘Het Loavertje’. De nieuwe meerderheid koos er immers voor om, zonder de ouders en de scholen te consulteren, de buitenschoolse opvang te sluiten en deze verantwoordelijkheid bij de scholen te leggen. De scholen reageerden hierop unaniem dat het aanbieden van de openingsuren gelijkaardig aan het Loavertje voor hen onmogelijk is, zonder tussenkomst van de stad.

Schepen Nadia Cloetens (N-VA) verklaarde gisterenavond dat de scholen hiervoor jaarlijks een bijkomende steun van 75.000€ vragen. Volgens de Schepen is deze berekening van de scholen niet correct en kan het bestuur dan ook niet ingaan op deze vraag. De hete aardappel wordt met andere woorden doorgeschoven naar de scholen. Het resultaat is dat ouders nog steeds in de kou staan en er geen oplossing is voor de werkende ouders die vanaf 1/9/19 nergens naar toe kunnen met hun kinderen.

“onbegrijpelijk…. ik zal volgend jaar verplicht worden te stoppen met werken op woeNsdag-middag…”

De Schepen beloofde tevens om verder te bekijken welke privé initiatieven of VZW’s deze taak zouden kunnen overnemen. Het leek ons nuttiger om deze oefening te doen VOOR het Loavertje werd gesloten. Een goed beleid zorgt voor structurele oplossing en denkt vooruit. Het opzeggen dat van de buitenschoolse opvang ten koste van opvangplaatsen voor de allerkleinsten is simpelweg het verleggen van het probleem.

“Wat kunnen we als ouder DOEN zodat er een waardige oplossing komt voor onze kinderen?”

De Open Vld fractie steunt 100% de bezorgde ouders en vraagt het bestuur om, tot een gedegen oplossing werd gevonden, op minstens twee wekelijkse basis een overlegmoment met de ouders in te plannen en al het mogelijk te doen om nog voor de zomer een alternatief uit te werken. We herhalen als Open Vld dat het organiseren van buitenschoolse opvang een decretale taak is van de gemeente en het nieuwe bestuur deze taak niet zomaar naast zich kan neerleggen.

Wenst u de ouders een hart onder de riem te steken, toon dan uw steun door hun petitie te tekenen via deze link
https://petitie.be/petitie/schoolopvang-in-%E2%80%98t-loavertje-moet-blijven

De bezorgde ouders danken U!