Blankenberge, het hogedrukgebied van ons hart.

Enthousiast zijn ze bij Open Vld Blankenberge! Over het gloednieuwe fotoframe dat onlangs op de zeedijk bij de pier werd geplaatst, én over het feit dat weerman en stadsgenoot David Dehenauw er ambassadeur van is.

Toerismebedrijf Westtoer plaatste tien dergelijke reuzegrote kaders langsheen de kust, één in elke badplaats. De kaders in duurzaam hardhout staan strategisch ingeplant op fotogenieke locaties. Het is de bedoeling dat mensen elkaar in het frame fotograferen met een typisch kustuitzicht op de achtergrond. Door de foto’s te delen op sociale media wordt zo promotie gemaakt voor de kust als toeristische bestemming.

Tien Bekende Vlamingen bedachten een persoonlijke quote voor hun favoriete fotoplek.  Op het fotokader aan de pier staat “Blankenberge is het hogedrukgebied van mijn hart” gegraveerd, waarmee David Dehenauw verwijst naar zijn passie voor weer en klimaat én zijn liefde voor zijn woonplaats.

Vorig jaar nog keurde Open Vld het voorstel van Westtoer met enthousiasme goed in het schepencollege. De actie was onderdeel van de marketingstrategie die Open Vld uitwerkte om Blankenberge op een eigentijdse manier te promoten. Het frame wordt deze week officieel ingehuldigd door Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld), Gedeputeerde van Toerisme van de Provincie West-Vlaanderen.