Geenkruisoverdezomer.be – Samen werken we aan een leuke en veilige zomer.

‘Optimism is a moral duty’ schreef filosoof Karl Popper.

We hebben nood aan positivisme. Aan opkikkertjes! Onze partij wil samen met de bevolking en in overleg met het lokaal bestuur op zoek gaan naar wat wel nog kan. Daarom lanceren we vandaag de website www.geenkruisoverdezomer.be.

Open Vld Blankenberge is ervan overtuigd dat er een plan B moet komen. Uiteraard staan de volksgezondheid en veiligheid voorop, maar er zijn heel wat activiteiten die geen bedreiging zijn voor de volksgezondheid en toch kleur in ons leven kunnen brengen. Het afgelopen jaar hebben we gezien dat overheden, bedrijven, handelaars en ook individuele burgers zich extreem flexibel hebben opgesteld. Tijdstippen, hoeveelheden, locaties, contactvormen, afstanden, etc… allemaal parameters waarmee men aan de slag is gegaan om toch iets mogelijk te maken.

Fractieleider Björn Prasse: “Maak dus nog geen kruis over de zomer. Nóg niet. Wees creatief! We vragen aan het stadsbestuur om ook binnen het huidige wettelijke kader ‘out of the box’ te denken. Gebruik onze positieve insteek, gebruik de voorstellen die van burgers komen en gebruik de creatieve geesten binnen de stadsdiensten, we weten dat die er zijn. Motiveer onze inwoners en onze ondernemers! Geef ze een perspectief om naartoe te werken!”

De gedeputeerde voor Toerisme, verschillende collega’s kustburgemeester en zélfs de Vlaamse minister voor Toerisme zei het vorige week nog in de parlementaire commissie heel klaar en duidelijk: Wacht nog even af beste burgemeesters. Schaf nog niet alle evenementen voor deze zomer af. Met andere woorden: Maak nog geen kruis over de zomer. Heel veel huishoudens in onze badstad hangen er van af en nog meer inwoners kijken uit naar een veilig verzetje!

Voorzitter Mitch De Geest: “Op geenkruisoverdezomer.be doen we alvast aan aantal veilige alternatieve voorstellen. Daarnaast willen we vooral de vele ideeën die leven bij de bevolking bundelen! We roepen dan ook iedereen op om hun ideeën in te dienen en/of te stemmen op de diverse voorstellen. Misschien kunnen we samen de stad overtuigen er een aantal op te zetten.”

Neen aan negativiteit, ja aan veilige alternatieven! Geen kruis over de zomer! #samentegencorona #geenkruisoverdezomer