Hallucinante gemeenteraad in Blankenberge: Vaccinatieplan. Burgemeester weigert vragen te beantwoorden. Blankenberge ver van ‘klaar’.

Wat zich gisterenavond heeft afgespeeld was zelfs voor dit stadsbestuur ongezien. Enkele simpele vragen werden niet beantwoord. De burgemeester wilde niet. Of beter kon niet. Tot driemaal toe hebben we gevraagd ze te beantwoorden. De voorzitter van de gemeenteraad deed nog een ultieme poging maar bij de burgemeester bleef het oorverdovend stil.

Fractieleider Björn Prasse: “Vanuit de huisartsenkring, van bij de organisatoren van het triagecentrum in onze regio alsook van de thuisverplegers horen we dat de stad nog geen enkel initiatief, laat staan overleg met hen georganiseerd heeft ter voorbereiding van het vaccinatieplan. Meer nog. Zelfs leden van de meerderheid waren niet geïnformeerd van de mediagenieke sortie van burgemeester Dumery. De afsprakenmodule die genoemd werd in het bewuste artikel was bij de invoering van de nieuwe website enkele jaren terug  al gepland.”

Een groot rookgordijn was ook wat de burgemeester in de gemeenteraad gisterenavond trachtte op te trekken. Daarbij vooral aangevend dat behalve de keuze voor twee mogelijke locaties, de keuze en nog geen (!) praktische voorbereidingen trouwens, weinig tot niets gebeurd is om straks in Blankenberge te kunnen beginnen vaccineren.  De vergelijking maken tussen een uitgerust Woonzorgcentrum met vast personeel en waar ‘maar 140 bewoners’ gevaccineerd moeten en de logistieke uitdaging om meer dan 20.000 mensen te vaccineren die op ons afkomt is dan ook tenenkrommend te noemen. In dat hele rookgordijn werd zelfs duidelijk dat de eerste keuze van het bestuur, nl. het ziekenhuis, door de vakmensen al van de hand zal worden gewezen. Om voor de tweede keuze, het Casino, te kunnen gaan, zal men binnen de Eerstelijnszone (ELZ) ook nog tot een vergelijk moeten komen. Want ook De Haan, met N-VA Burgemeester Van Daele is kandidaat.

Gemeenteraadslid Prasse: “Uiteraard hopen wij, en alle Blankenbergenaars met ons, dat we zo snel mogelijk naar een normaal functionerende samenleving kunnen terugkeren. Maar dat zal niet gebeuren door ‘baseless’ verklaringen in de pers. Integendeel. Je kunt alleen hopen dat dit het werk van de mensen die het echt moeten verwezenlijken hierdoor niet bemoeilijkt wordt en dat we ook effectief een tijdelijk vaccinatiecentrum in onze badstad krijgen. Locatie en demografie zijn troeven die voor ons spreken. De veelheid aan aanwezige diensten ook. Laten we duimen dat dit binnengehaald kan worden binnen de ELZ, waar ik mee van aan de wieg van stond, n.b.”