Reactie Open Vld Blankenberge op de breuk in de meerderheid.

We hebben akte genomen van de persmededeling van Vooruit Blankenberge-Uitkerke en de daaropvolgende verklaringen. Alhoewel we heel wat kritieken die wij zelf maakten in de gemeenteraad het afgelopen jaar herkennen, lijkt het hier over veel meer te gaan dan we durfden vermoeden.


Van het ambitieuze bestuur dat burgemeester Dumery ooit aankondigde hebben we deze legislatuur niet veel gezien. Behalve een hoop projecten torpederen en daarna ook het ondernemen in de stad systematisch moeilijker maken is er niet veel gebeurd.
Het parkeerbeleid is totaal onwerkbaar geworden, cultureel liet de stad niet meer van zich horen, bestaande evenementen moesten ook pré-corona op de schop, de plannen van de haven en de strekdam werden vertraagd en verslechterd, heel wat burgemeestersbesluiten maakten het de bevolking moeilijker, de zichtbare verrommeling van het straatbeeld is stuitend en zelfs de vele beloften over inspraak en participatie bleven een lege doos. Onze stad kwam tot een algemene stilstand. Bovendien ontwikkelde het beleid geen enkele toekomstvisie. Iets waar de huidige situatie nochtans om schreeuwt.


Dat er nu beschuldigingen heen en weer worden gegooid, schaadt onze stad. De vraag is of die beschuldigingen ook kloppen. Harde bewijzen presenteert men immers niet. Men geeft iemand ‘het voordeel van de twijfel’ maar ontneemt diezelfde collega wel zijn bevoegdheden. Opnieuw een onsamenhangende communicatie.


Kortom, wij stelden de afgelopen 2,5 jaar vooral stilstand of achteruitgang vast. Deze politieke impasse mag dit niet nóg meer versterken. Als grootste politieke formatie in Blankenberge zullen wij er alles aan doen om dat te voorkomen. Als de meerderheid niet meer functioneert, moet naar een oplossing gezocht worden die ervoor zorgt dat de Blankenbergenaar niet het spreekwoordelijke kind van de rekening wordt.
Indien onze partij alternatieve meerderheden moet leveren om de toekomst van onze inwoners veilig te stellen, zullen wij die verantwoordelijkheid ook opnemen.


Wie oplossingen zoekt en op de toekomst wil focussen eerder dan voortdurend achterom te kijken, zal in Open Vld Blankenberge steeds een partner vinden.