Stadsbestuur Blankenberge verliest niet alleen meerderheid in de gemeenteraad.

Ook N-VA schepen Monte zet er nu een punt achter!

Eind april ging de bal aan het rollen. Binnen het schepencollege rommelde het al een tijdje, maar toen barstte de bom tussen Vooruit en N-VA. Sindsdien heeft burgemeester Dumery de leiding in onze stad nog slechts vanuit een minderheidspositie.

Ook bij leden van haar eigen partij was al geruime tijd te horen dat de burgemeester hen niet hoorde, niet steunde en dat de burgemeester vooral een eigen agenda doorduwt. Soms door simpelweg over de hoofden van de collega’s te werken, ook in hun eigen bevoegdheden. Van inspraak en respect was dus weinig sprake. Dezelfde frustraties waren eerder al te horen bij Vooruit Blankenberge. Met name schepen De Pauw zou vaak dergelijke manoeuvres van de burgemeester hebben moeten dulden onder het mom van Covid-19 en de fameuze burgemeestersbesluiten.

Met het plotse ontslag van schepen Alfons Monte lijkt ook van die kant nu een einde te komen aan een veel te lange periode van ontevredenheid. Diensten zouden ook in zijn bevoegdheden in meerdere gevallen gevraagd zijn om “rechtstreeks” met de burgemeester te werken. Schepenen zouden vaak niet ingelicht worden over dossiers of pas wanneer er helemaal geen ruimte meer is om nog zaken bij te sturen.

Fractieleider Björn Prasse: “Het bevestigt enkel wat we al heel vaak hoorden de afgelopen 2 jaar. Een hechte ploeg met een gezamenlijk project is er nooit echt geweest. Wat Fons jarenlang belangeloos met Blankenberge Online heeft gedaan, verdiende en verdient ook vandaag nog waardering. Het is vooral spijtig voor hem dat dit zo is moeten lopen.”

De steun van Vooruit voor N-VA is er op vandaag niet meer. De vraagt stelt zich dus of dit minderheidscollege nog wel voldoende legitimiteit heeft om een nieuwe schepen aan te duiden.