Stephen Vanhove volgt Mitch De Geest op als voorzitter van Open Vld Blankenberge

Begin deze week koos het partijbestuur van Open Vld Blankenberge een nieuwe voorzitter. Door zijn benoeming tot schepen stelde oud voorzitter Mitch De Geest de functie opnieuw ter beschikking van het bestuur en werd Stephen Vanhove gekozen om hem op te volgen als voorzitter ad interim. In het najaar zullen de leden van de partij een nieuw bestuur kiezen en ook dan is Stephen opnieuw kandidaat. Stephen was van 2014 tot 2019 voorzitter van Jong Vld Blankenberge en zetelt sinds 2014 in het partijbestuur. “Ik ben tevreden dat ik het vertrouwen van het partijbestuur heb gekregen om het werk van Mitch verder te zetten”,  aldus Stephen Vanhove. 

Schepen en uittredend voorzitter Mitch De Geest: “Ik ben tevreden met wat ik de laatste 3 jaar heb kunnen verwezenlijken. We hebben de partijwerking gemoderniseerd, hebben constructieve oppositie gevoerd en zijn terug aan zet gekomen in het stadhuis. Ik hoop dat Stephen deze opwaartse spiraal kan verderzetten.”

“Het is goed dat Mitch zich als schepen ten volle kan inzetten op zijn mandaat. Met het voorzitterschap is dat in onze partij moeilijk te combineren. We hadden een succesvolle samenwerking als voorzitter en fractieleider, die zetten we nu verder in het stadhuis.”, zegt burgemeester Björn Prasse. “Met de keuze voor Stephen werken we verder aan de beloofde verjonging binnen onze partij. Ik wens hem dan ook alle succes toe en kijk uit naar een goede samenwerking.”

Voorzitter Stephen Vanhove: “Ik wens Mitch te bedanken voor alles wat hij voor onze partij heeft gedaan. Ik heb grote schoenen te vullen. We gaan dan ook meteen aan het werk. Er zijn een aantal zaken die we binnen de partij nog beter kunnen organiseren en ik snel wil aanpakken. 2024 komt aardig dichtbij, stilzitten is dus geen optie. Met de ploeg die we nu in het stadhuis hebben zie ik onze stad enkel maar beter worden!”