Team Blankenberge breidt uit en stapt over de partijgrenzen heen!

Naar aanleiding van de feestdag kwamen de liberalen in Blankenberge op de vooravond van op 1 mei samen voor hun meiavondoptocht in aanwezigheid van de liberale premier De Croo.

Naast de boodschap van de Eerste Minister en de traditionele boodschappen op meiavond kwam de lokale partij, die op hun nieuwjaarsaperitief al hadden laten weten onder de naam Team Blankenberge naar de kiezer trekken, nog wel met enkele primeurs voor de dag.

Burgemeester Björn Prasse belichtte het belang van de stabiliteit die ze teruggebracht hebben in het bestuur van de stad. “Het gekibbel in de vorige coalities is niet iets wat de stad veel heeft bijgebracht. Het zorgt vooral voor nieuws over de politici zelf en niet over hetgeen er echt toe doet. En dat is de vooruitgang van de stad. Zo hebben twee belangrijke dossiers zoals het Zwembad en d’Hoogploate veel meer tijd dan nodig gekost en daardoor ook veel meer centen. Eensgezind beslissen en dan vooruitgaan, zorgt ervoor dat de realisaties elkaar gezwind kunnen opvolgen in het belang van elke inwoner, zowel de ondernemer als de werknemer. Dat betekent dat je elkaar iets moet willen gunnen. Dat betekent dat je constructief samen werkt aan gedragen dossiers in het belang van alle Blankenbergenaars. We merken dan dat nu wel terug kan.”

De boodschap was vooral dat iedereen die positief en in het algemeen belang in de politiek staat, welkom is om dat ook na 2024 samen met hem verder te doen. Naar de Blankenbergenaars die bereid zijn en tonen dat ze uit de partijpolitieke stellingen willen komen, steekt Prasse de hand uit. Om de daad bij het woord te voegen werd naast de kandidaten Mitch De Geest en Kathy Kamoen, en lijstduwer Patrick De Klerck ook nieuwkomer Nick Verwimp voorgesteld aan het aanwezig publiek. Nick is sinds 2021 onafhankelijk gemeenteraadslid en zetelde al van 2012-2018 in zowel gemeenteraad als provincieraad.

Ook in de verfrissende vormgeving, zeg maar de nieuwe huisstijl van Team Blankenberge, zit meer dan een knipoog naar de rest van het politieke spectrum.

Burgemeester Björn Prasse: “Niet alleen in de kleuren. Heel de manier waarop het logo en de vormgeving van Team Blankenberge is opgevat, moet een nieuwe verfrissende boodschap meegeven. De naam zegt het zelf. Eén ploeg die hard aan de toekomst van onze stad wil werken. En wie goed kijkt ziet inderdaad meerdere kleuren die moeten zeggen dat elk die het goed meent welkom is, wat je achtergrond ook mag zijn. Daarnaast zie je tussen en rond de kleuren trouwens ook de zee, ons strand en natuurlijk ook de zon. Die in Blankenberge altijd schijnt!”