Inwoners betalen fors meer voor cultuur

Op de gemeenteraad van december raakte al bekend dat het N-VA-Sp.a-CD&V stadsbestuur de tarieven voor het huren van sport- en cultuurzalen gevoelig verhoogt. Open Vld reageerde verontwaardigd en wees erop dat de forse prijsstijgingen een financiële kater zijn voor de Blankenbergse verenigingen. Ook de huur van materialen voor evenementen én de drankprijzen in de bibliotheek worden vanaf januari flink duurder.

Gemeenteraadslid Philip Konings (Open Vld): “Wie dacht dat het daarbij zou blijven komt bedrogen uit! Het stadsbestuur maakt nu ook de prijzen voor een hele rist vrijetijdsdiensten fors duurder. Open Vld betreurt ten zeerste dat de meerderheidspartijen kiezen voor een asociaal cultuurbeleid dat vooral de eigen inwoners treft.”

Zo worden de inschrijvingsprijzen voor de creatieve cursussen in de Winteracademie met gemiddeld 25% duurder. Een uitschieter is het Kleuter en Jeugdatelier, dat maar liefst 65% duurder wordt. Leerlingen die in de academie muziek studeren, zien de huurprijs voor een instrument verhoogd met een factor 1,7 en de administratieve inschrijvingskost stijgt met een factor 1,25.

Open Vld voorzitter Mitch De Geest: “Hier zijn het vooral de gezinnen met jonge kinderen die dieper in de geldbeugel zullen moeten tasten om hun kinderen cultuur bij te brengen. Ouders die de creativiteit van hun kleuters en lagereschoolkinderen willen stimuleren worden hierdoor ontmoedigd. Een sociale reflex is in dit beleid zeer ver te zoeken!”

Open Vld vindt dit getuigen van een grote desinteresse voor de creativiteit van de inwoners van Blankenberge. De partij vraagt zich openlijk af hoe de meerderheidspartijen N-VA-Sp.a-CD&V dit harde beleid rijmen met de vele verkiezingsbeloften. De partij dringt erop aan dat er een beleid zou gevoerd worden ten dienste van de inwoners, ouderen en gezinnen met kinderen.