Lindenhof renoveert huurwoningen

Binnenkort in een nieuw jasje

Bij de woonmaatschappij het Lindenhof loopt momenteel een uitgebreid renovatieprogramma om woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Vandaag wordt gewerkt aan verschillende woningen in het Boezingepad en de Witte Wijk in Blankenberge, en in Zuienkerke en De Haan.

Het Lindenhof streeft ernaar om alle huidige huurwoningen en -appartementen te conformiseren naar het Vlaams Klimaatplan. Dit stelt dat alle woningen op termijn moeten voldoen aan nieuwe energienormen.

Philip Konings, voorzitter van Het Lindenhof: “De investeringen die Het Lindenhof hier doet komen volledig ten goede aan onze huurders. Naast een verbeterde isolatie worden ook alle technieken aangepast, en worden er zonnepanelen voorzien. Na de renovatie zal de energiekost voor onze huurders tot een minimaal beperkt worden.”

Uit de renovatieprojecten die nu lopen zal Het Lindenhof lessen trekken voor mogelijke vervolgprojecten. Woningen die in de toekomst tijdelijk leeg komen te staan zullen toegevoegd kunnen worden aan dit renovatieprogramma. De planning voorziet dat tegen 2050 het volledige patrimonium van Het Lindenhof zal voldoen aan de opgelegde energienormen.

Het Lindenhof onderzoekt daarnaast ook de mogelijkheden van het Vlaamse subsidieprogramma Design&Renovate. Via deze procedure stelt Vlaanderen bouwondernemers aan die woningen geclusterd renoveren. “Het Lindenhof zou op die manier op korte termijn meer renovatieprojecten kunnen opstarten en dus sneller meer comfortabele en energiezuinige woningen kunnen aanbieden aan haar huurders.”, vervolledigt voorzitter Philip Konings nog.

Foto: Lindenhof-voorzitter Philip Konings met Stef Debusschere en Michel Van Parijs (leden van het directiecomité).