Blankenberge ondertekent charter om ouders van sterrenkinderen bij te staan.

Zeven op de duizend kinderen sterft tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort erna. Op 10 april ondertekende het lokaal bestuur Blankenberge, samen met zeven andere gemeenten en een aantal ziekenhuizen, het charter van Zorgnetwerk Sterrenkinderen. Het bestuur hoopt hiermee de ouders beter te begeleiden in hun rouw via gerichte informatie, psychosociale zorg en ondersteuning.

Voormalig vroedvrouw Shanti Van Genechten ontwikkelde het platform samen met internationaal rouwexpert professor Manu Keirse. Het platform wordt nu verder gefinancierd door steden en gemeenten en heeft als doel totaalzorg te bieden aan ouders van sterrenkinderen.

Kathy Kamoen, schepen van Huis van het Kind: “Concreet komt er in Blankenberge een vertrouwenspersoon, bij het ontslag uit het ziekenhuis krijgen de ouders standaard een infobrochure mee van het zorgnetwerk en er is online chathulp – anoniem of niet – via www.sterrenkinderen.be. Eventuele professionele hulp bij thuiskomst en psychosociale steun behoort ook tot de mogelijkheden.”