Regenboogzebrapad: een symbool van vrijheid en warmte

Het treinstation is de belangrijkste toegangspoort tot onze badstad. Het startpunt voor de vele ontelbare bezoekers die Blankenberge betreden. Vanaf vandaag zal onze stad maar zullen ook onze bezoekers en inwoners het lange en brede regenboog-zebrapad omarmen die de kleuren van de LGBTQIA+ gemeenschap draagt en het kleurrijke symbool is voor het onwrikbare recht op liefde en geborgenheid.

Een goed half jaar nadat de liberale fractie terug aan het bewind is gekomen, is de regenboogbelijning heel markant en centraal in ons straatbeeld eindelijk een feit. Open Vld Blankenberge wil met dit zebrapad andermaal duidelijk maken dat Blankenberge een stad is die iedereen zonder vooroordelen en met open armen verwelkomt. Holebi- en transfobie kunnen niet en keuren we dan ook af in de strengste bewoordingen. 

Dit zebrapad zal de regenboogkleuren permanent laten schijnen in Blankenberge en moet de overtuiging sterken dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie je bent, want liefde is gewoon liefde. De regenboogkleuren worden door de wegbeheerder, en mede op voorstel van liberaal en Vlaams minister Lydia Peeters, met respect voor de wegcode aangebracht waardoor ook het juridisch statuut van de oversteekplaats geen punt van discussie is. 

Burgemeester Bjorn Prasse: ‘’Blankenberge is een warme stad waar plaats is voor iedereen, ongeacht geaardheid of afkomst. Dit regenboog-zebrapad draagt die centrale boodschap uit en steekt in het bijzonder ook de LGBTQIA+ gemeenschap een hart onder de riem. Wij zijn heel tevreden dat het zebrapad eindelijk in volle glorie deze iconische plek kan opfleuren.’’