Erfgoedwandelingen ‘Signs of Time’ erg succesvol

Vorige zomer lanceerden Willemsfonds en Open Vld Blankenberge een gratis app met virtuele ontdekkingstochten door de geschiedenis van de stad. Je gaat met je smartphone of tablet op stap en ontvangt ter plekke geluids- en tekstfragmenten, filmpjes en foto’s. De app bevat zo’n 100 erfgoedlocaties, gespreid over 5 wandelingen.

Philip Konings (Open Vld gemeenteraadslid): “Het initiatief is bijzonder succesvol. We registreerden ondertussen meer dan 700 wandelingen, met zelfs een maandpiek van 185 downloads. We prikkelen duidelijk bezoekers én inwoners om het verleden van Blankenberge te gaan ontdekken.”

Met dit vernieuwende initiatief spelen Willemsfonds en Open Vld volop in op de actuele vraag naar het voorzien van zinvolle vrijetijdsinvulling in tijden van Covid19-beperkingen.

Zelf een wandeling met de app maken? Download gratis de ErfgoedApp via Google Play of AppStore, kies een wandeling (‘De Oostkant verkennen’, ‘Door het Oude Centrum’, ‘Op ontdekking door Uitkerke’, ‘Langs de Havenboorden’ of ‘Rondom het Centrum’) en vertrek op ontdekkingtocht! Alle info op www.openvld8370.be.