Meerderheid keurt liberale voorstellen goed. Toch?

Ondanks enkele politieke manoeuvres om toch zeker geen voorstel van de oppositie te moeten goedkeuren hebben de huidige coalitiepartijen in realiteit niets minder dan dat gedaan.

In het kader van #ikzorgvoorlicht en om de lokale economie een hart onder de riem te steken, stelde gemeenteraadslid Kathy Kamoen op de gemeenteraad voor om een premie toe te kennen voor alle handelszaken die ondanks een verplichte sluiting toch werk zouden maken van een mooi verlichte en versierde etalage. Daarnaast opperde gemeenteraadslid Jill Broos terecht dat de tweede lockdown ervoor zou zorgen dat de #Blankenbergebon niet zou kunnen worden besteed waar die voor bedoeld was en dus zijn doel voor een stuk zou missen. De cijfers die de bevoegde schepen gaf in een reactie op het voorstel bevestigde trouwens dat amper de helft van de bonnen tot nu toe te gelde gemaakt zijn.

Raadsleden Broos en Kamoen: “Het eerste voorstel werd schaamteloos overgenomen. Ons doel was duidelijk. Handelszaken die nu moeten sluiten en van ‘take away’ of ‘click and collect’ moeten leven een impuls van €500 geven om toch in een sfeervol eindejaar voor onze stad te investeren. Dat is exact wat het ‘geamendeerde’ voorstel zal doen. Wij zijn blij dat onze oproep om hen die steun te geven, uitgevoerd zal worden. Ook de oproep om de geldigheid van de Blankenbergebon tot 30 juni te verlengen, zal worden uitgevoerd. Dit zijn alweer twee maatregelen die op het conto van Open Vld Blankenberge geschreven mogen worden.”

Ook het voorstel omtrent de verlenging van de Blankenbergebon werd iets teruggeschroefd en deze zal dus maar tot 30 april verlengd worden. De fractie van Open Vld vindt deze inperking jammer maar kan zich daar echter zonder al te veel moeite bij neerleggen.

Fractieleider Prasse: “Het feit dat de gemeenteraad nu ook via Livestream te volgen was, is trouwens ook op expliciete vraag (tot tweemaal toe) van de liberalen gerealiseerd. Deze gemeenteraad werd deze morgen al meer dan 500 keer weergegeven op YouTube via de link op de stadswebsite. Een stuk meer dan de 15 toeschouwers elke maand in het stadhuis. Een overwinning voor transparantie en de democratie wat liberalen alleen maar kunnen toejuichen!”