Open Vld Blankenberge krijgt mandaat om bestuursakkoord te maken met Vooruit.

Het ledencongres dat begin deze week werd samengeroepen kende een zeer grote en mooie opkomst. Meer dan 200 leden van de afdeling zijn zich komen uitspreken over de te bepalen koers.

Met een resultaat van 92% van de leden die zich voor een meerderheid met Vooruit hebben uitgesproken heeft de partij een heel duidelijk mandaat gekregen.

Het decreet zegt dat nu een collectieve constructieve motie van wantrouwen kan worden aangewend om een nieuw college van burgemeester en schepenen aan te duiden. Daarbij zou de burgemeester naar Open Vld gaan en Björn Prasse, die in de  Open Vld – fractie de meeste voorkeurstemmen achter zijn naam heeft staan, krijgt daardoor het mandaat om de nieuwe bestuursploeg te leiden als burgemeester.

De partij heeft ook de schepenen in het nieuwe team ondertussen bepaald. Patrick DE KLERCK, Mitch DE GEEST en Kathy KAMOEN worden de nieuwe liberale schepenen in Blankenberge.

Björn Prasse: “We zijn tevreden dat onze partij ons heel heel duidelijk mandaat gegeven heeft. De keuze om een nieuwe meerderheid te vormen is geen eenvoudige. We zullen nu alles in het werk stellen om terug stabiliteit, daadkracht en een goed bestuur voor alle Blankenbergenaren te realiseren. De weg uit de stilstand was sowieso de enige optie.”

Na de maandenlange politieke impasse wil Open Vld Blankenberge nu vooral terug werk maken van een toekomstvisie, een blik vooruit en projecten die Blankenberge op de korte en lange termijn vlot trekken en verbeteren.