Vernieuwde fracties! Gemeenteraad en Bijzonder Comité van Blankenberge voortaan anders samengesteld.

Open Vld Blankenberge zet de verjonging verder door!

Na vele jaren voor en achter de schermen van de liberale partij in Blankenberge te hebben gewerkt, zal Guy De Coninck vanaf september zijn zitje in de gemeenteraad vrijmaken voor de opvolging. Guy was eerder al schepen en werd in 2019 aangesteld als fractieleider.

In opvolging van zijn verkozen mandaat in de gemeenteraad zou normaal gezien Jeanine Jacobs het mandaat hebben kunnen opnemen. Ook zij steunt echter de verdere vernieuwing van de partij en verzaakt aan het mandaat. Hierdoor kan Jill Broos, (39) die uitbaatster van Café ’t Kapiteintje en licentiaat Handelswetenschappen is, de liberale zetel in de gemeenteraad innemen tot 2025. Jill zelf zetelde de afgelopen twee jaar in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst en daar wordt zij op haar beurt opgevolgd door Carl De Backer (47) die als accountmanager voor een toeleverancier voor de Horeca  in heel België actief is.

Het bestuur van Open Vld Blankenberge en de fractie hebben als nieuwe fractieleider in de gemeenteraad unaniem voor Björn Prasse (40) gekozen. Björn is algemeen coördinator voor vakantiedomein Duinse Polders in Blankenberge. Open Vld Blankenberge en de hele liberale familie wensen Jill, Carl en Björn veel succes!