Hoppy in Blankenberge: proefproject van 150 elektrische deelsteps op vaste plaatsen.

De elektrische deelsteps van Hoppy komen vanaf 01 april naar Blankenberge. Het is een proefproject van zes maanden, dat na een gunstige evaluatie een blijver kan worden. In een eerste fase komen er 150 e-steps, indien het project succesvol blijkt wordt dat aantal naar 200 opgetrokken. De e-steps hebben een gelimiteerde snelheid en zijn op verschillende locaties en openbare zones in de stad beschikbaar.

Patrick De Klerck, schepen van Mobiliteit: “Het lokaal bestuur wil meehelpen om de deelmobiliteit gestalte te geven. Na het aanbieden van deelfietsen worden nu ook steps voorzien om de verplaatsingen binnen Blankenberge verder te faciliteren. Met dit pilootproject willen we het beschikbaar mobiliteitspallet uitbreiden en inspelen op vragen die we ontvingen rond het aanbieden van alternatieve verplaatsingsmogelijkheden.”

Hoppy-founder Kenny Vercruysse: “Er zullen een 50-tal zones beschikbaar zijn waar gebruikers hun routes tussen kunnen plannen. Door de spreiding van de verschillende zones over de hele stad wil Hoppy niet enkel de toeristen, maar ook de lokale bevolking aanspreken. Die zones zijn zichtbaar in de applicatie maar worden ook visueel kenbaar gemaakt in het straatbeeld. Binnenkort worden ze ook voorzien van steprekken die speciaal ontwikkeld zijn voor de vaak winderige weersomstandigheden aan de kust. De rekken zullen de orde en netheid nog meer garanderen.”

Het is de bedoeling dat een gebruiker de step ophaalt en afzet in één van de 50 voorziene zones verspreid over de stad, ze mogen niet op willekeurige plaatsen worden achtergelaten.
Veiligheid

Naast orde en netheid zet Hoppy maximaal in op veiligheid. Zo start de Hoppy-applicatie altijd met een aantal veiligheidstips en wordt de gebruiker meermaals gesensibiliseerd over de wegcode, helmgebruik, veiligheid en hoffelijkheid.

De regels rond e-steps verstrengden ook recent:
– minimumleeftijd 16 jaar,
– niet met twee personen op één step
– niet rijden op het voetpad.

Dit vergroot alleen maar de veiligheid voor zowel de Hoppy-gebruikers als de andere weggebruikers. Om de controle op de naleving van de nieuwe wegcode te garanderen werkt Hoppy nauw samen met de lokale politiediensten.

De elektrische deelsteps hebben breed platform, ledverlichting rond de hele step (ook de zijkanten) om de zichtbaarheid en veiligheid te verhogen. Verder beschikt het over verwisselbare batterijen en luchtloze banden waardoor er geen risico is op een platte band. Een dubbele pikkel zorgt ervoor dat de step stevig geparkeerd staat en dus de hevige windstoten kan trots