Parkeervouchers voor bezoekers in de blauwe zone

Parkeren voor persoonlijke bezoekers in de blauwe zone wordt voortaan gemakkelijker. Het lokaal bestuur voert in deze zone vanaf heden parkeervouchers in. Daarmee biedt het een oplossing voor personen die een bezoek brengen aan inwoners of tweedeverblijvers die in een blauwe zone wonen. 

Schepen van Mobiliteit Patrick De Klerck: “Deze vouchers stellen bezoekers in staat om nabij de woning van de gastheer/gastvrouw de volledige dag te kunnen parkeren. Voor bepaalde activiteiten zoals communiefeesten, lentefeesten, verjaardagfeestjes, zomerse barbecues, uitgebreide herstelwerken aan de woning (…) is de reguliere parkeerduur van twee uur onvoldoende gebleken. Daarmee komt het bestuur tegemoet aan een suggestie die eerder in de verkeerscommissie werd voorgesteld. Per adres in de blauwe zone van Blankenberge kunnen er jaarlijks 10 gratis parkeervouchers verkregen worden. Daarna zijn de parkeervouchers betalend (€ 50 voor een nieuwe tienbeurtenkaart). Een parkeerbeurt is telkens te activeren via de 4411-applicatie.”

Wens je zo’n vouchers aan te vragen? 

  • Vanaf heden kan je in de OPC parkingshop (P. Devauxstraat 1) terecht voor het aanvragen van de gratis vouchers: daar krijg je ook een handleiding. Neem je identiteitskaart mee of een aanslagbiljet voor tweedeverblijvers en houd je e-mailadres bij de hand.
  • Vanaf dinsdag 05.04.2022 kan je een aanvraag doen via https://www.parkeren.be/index.php/blankenberge/blauwe-zone
  • Zo’n voucher aanvragen via e-mail is niet mogelijk. 
  • Download de 4411-app om de parkeerbeurten te activeren
  • Een parkeervoucher is enkel geldig in de blauwe zone van Blankenberge en kan geactiveerd worden tussen 9 en 18 uur, elke dag van de week. Een voucher is goed voor een parkeertijd van 12 uur. Deze parkeertijd loopt door na middernacht.
  • Een parkeervouchers is onbeperkt geldig.

“Aangezien zowel de invoering, de werking als de controle op deze fysieke vouchers complex is, stellen we een digitaal systeem voor. Vanuit de parkeerfirma en het lokaal bestuur krijgen gebruikers de nodige ondersteuning”, vervolgt schepen De Klerck. 

“De parkeerbeurten worden geactiveerd via de 4411-app. 4411 is in Blankenberge reeds gekend voor het mobiel betalen van een parkeersessie via sms of via de 4411-app. “We streven ernaar mensen een stressvrije parkeerervaring te bieden op elk moment. Deze parkeerkaarten bieden hier dan ook een ideale oplossing voor”, aldus Nicolas Talpe, CCO van Be-Mobile 4411.

Het bestuur opteert om geen maximum op het aantal bezoekersparkeervouchers op te leggen, gezien de vouchers veelvuldig gebruikt kunnen worden. OPC Parkingshop zal toezien op het correct gebruik en koppelt er een monitoringsysteem aan vast. Daarmee zal de redelijkheid van het aantal vouchers worden opgevolgd.

Meer info: